Thanks!

Aikaa on vierähtänyt Grande Finalesta jo kuukauden päivät, mutta emme ole vielä kuulleet Tacticilta vastausta peliimme. TuotekehitysPaja tulee päätökseensä tältä osaa, mutta päivitän tilannetta, jos ja kun saamme Tacticilta vastauksen.

Tactic Games Tiimi 1:n puolesta haluan vielä kiittää sekä TuotekehitysPajan että Tactic Gamesin väkeä.

Hyvää kesää kaikille!

 

–Roope

Kiitos

Viimeisen postauksen voi kiteyttää yhteen sanaan ja se on KIITOS. Erityiskiitos menee mahtavalle tiimille. Iso kiitos myös Narvi Oy:lle toimeksiannosta ja yhteistyöstä. Yhteistyö sujui moitteettomasti ja saimme apua aina kun sitä tarvitsimme. Projekti oli mahtava kokemus ja opeimme paljon uutta. Täytyy myös kiittää tuotekehityspajaa tästä opintojaksosta, joka oli opettava, stressaava, mutta silti niin mahtava. Jos joku kysyisi, että kannattaako lähteä mukaan, niin ehdottomasti suosittelisin!

Eikai tässä muuta tarvita kuin vielä yhteinen kiitos kaikille.

Homma pakettiin!

Joulukuun alussa alkoi matkamme Kick-off-päivän merkeissä, jolloin tapasimme tiimimme kanssa ensimmäistä kertaa. Sinä päivänä tuskinpa kukaan olisi uskonut, että tämän projektin kautta yksi tiimin viidestä jäsenestä saa kesätyöpaikan toimeksiantajaltamme Vesi-instituutti Wanderilta ja kaksi muuta alkavat harjoittaa itsenäistä liiketoimintaa projektin kautta tutuksi tulleen yhteistyöyrityksen kanssa!

Projekti on aivan alkumetreiltä asti ollut hyvin mielenkiintoinen, haastava ja opettavainen kokemus. Niko Kandelinin sanoin: “Kurssin tarjoamia 10:tä tai 15:ta opintopistettä ei voi sanoa helpoimmiksi mahdollisiksi opintopisteiksi, mutta antoisimmiksi sellaisiksi niitä varmasti voi sanoa”. Äskeiseen lainaukseen on todettava, että osui kyllä naulan kantaan. Tie joulukuun alusta huhtikuun loppuun on ollut kokonaisuudessaan haastava ja se on vaatinut tiimiläisiltämme paljon panostusta. Kokonaisuudessaan se on ollut myös hyvin opettavainen erilaisten tapaamisten, neuvottelujen, innovoinnin ja ryhmätyöskentelyn kautta.

 

Kurssi antoi meille paljon uutta oppia ja kokemusta sellaisista asioista, joita ei voi oppia vain istumalla koulun penkillä. Lisäksi kurssin tarjoamat opit ja kokemukset eivät vielä pääty tähän, vaan ainakin kolmen tiimiläisen osalta tämä tarina jatkuu vielä kesätöiden tai muun bisneksen muodossa.

 

Nyt Team Wanderin on aika kiittää TuotekehitysPaja-kurssin järjestäjiä sekä kaikkia toimeksiantajia, etenkin Vesi-instituutti Wanderia. Kiitos myös yhteistyöyrityksellemme suuresta avusta ja mielenkiinnosta projektiamme kohtaan.

 

Team Wander “Hygienian kanssa samalla aaltopituudella” kiittää ja kuittaa. Kuulemiin!

Grand Finale

Hieman myöhässä, mutta mitä pienistä.. Elikkäs hieman informaatiopläjäystä Team Wanderin elosta ennen tuotekehityspaja-kurssin päätapahtumaa Grand Finalea. Kuten viime postauksessa mainitsimmekin, tiimimme oli jo jokunen viikko ennen Grand Finalea onnistunut kehittelemään ratkaisun toimeksiantoon ja jäljellä oli enää kurssilla pakollisia kirjallisia töitä ja Grand Finalen esiintymiseen ja ratkaisun esilletuontiin liittyviä työtehtäviä. Jotta tiimimme jäsenten maantieteelliset vaikutusalueiden ja yhteisen ajan löytämisen vaikeudet vältettiin, päätimme jakaa jäljellä olevaa työmaata tiimin jäsenten kesken. Jako onnistui ilman sen suurempia ongelmia demokratian voimin.

Projektiraportin työstäminen aloitettiin aikalailla välittömästi työnjaon jälkeen, jonka lisäksi myös Grand Finalen esiintymisestä vastaava osasto alkoi työstämään omaa työmaataan. Lukukauden lopun aiheuttamat tentti- ja raporttirysät aiheuttivat kuitenkin hieman harmaita hiuksia tiimiläisillemme, koska yksinkertaisesti töitä oli hyvin paljon tehtävänä tuotekehityspajan hommien lisäksi. Näin reilu viikko Gand Finalen jälkeen voin kuitenkin todeta, että hommat sujuivat lopulta hyvin ja maaliin päästiin, vaikka välillä tuntuikin ettei valoa enää näkynyt tunnelin päässä.

Grand Finalessa oli mielenkiintoista nähdä muiden tiimien tuloksia, mitä he olivat saaneet aikaan. Oman osuutemme saimme suoritettua Grand Finalessa hyvin ja nyt on projektista jäljellä enää palautteen antoa ja loppuraportin viimeistelyä. Seuraavassa ja viimeisessä postauksessa käydään pikakelauksella nopea kertaus lähes puoli vuotta kestäneestä projektistamme ja klousataan paketti kasaan. Kiitos kaikille Wanderin matkassa mukana olleille tukijoukoille ja faneille.

 

Team Wander

Kick off -päivän kadonnut peli

Kuten joku on saattanut sivusta kuulla, heti kick off -päivänä luonnehdimme yksinkertaisen ja hauskan mobiilipelin. Jouduimme kuitenkin hautaamaan sen, sillä Tactic Gamesin toimeksiantoon ei kuulunut pelkkä mobiilipeli.

Peli oli kuitenkin yksinkertainen, Temple Runia ja Flappy Birdiä muistuttava peli. Pelissä oli Puolustusvoimien viestimies, jolla on kela selässä. Tarkoitus oli juosta eteenpäin ja laittaa lakua tonttiin (=vetää kaapelia) mahdollisimman paljon. Kuten Temple Runissa ja Flappy Birdissä, tässäkin pelissä tuli satunnaisesti generoituja esteitä, joihin saattoi kaatua. Näitä esteitä oli mm. jo vedetyt kaapelit, joihin kompastui ja kaatui, tai vihaiset alikersantit, jotka huutelivat sivusta ohjeita. Taisipa siellä olla joku huonosti asennettu telamiinakin… Kaatumisen jälkeen pelihahmo olisi luonnollisesti päästänyt sammakoita suustaan.

Kuten huomaatte, peli oli käytännössä kopio oikeasta elämästä. Kaikki tiimimme jäsenet ovat suorittaneet asepalveluksen, joten osasimme kuvailla aidon oloisen pelin. Ajattelimme, että se olisi hauskaa ajanvietettä varusmiehille, jotka kykkivät poterossa kevätaamuisin…

Sääli, ettei peli edennyt sketsiä pidemmälle, mutta pidämme sen mielessä tulevaisuutta ajatellen!

 

–Roope

Kohti uusia haasteita

Nyt on tullut aika sanoa TuotekehitysPajalle kiitos ja näkemiin. Tactic Green Teamin hommat on nyt paketissa ja suuntaamme katseemme uusiin haasteisiin. TuotekehitysPajasta jää meille kuitenkin kivoja muistoja ja onhan sitä tullut uuttakin opittua.

Suuri kiitos toimeksiantajalle projektin mahdollistamisesta. Kiitos Pirita ja Petter! Kiitos myös Teppo ja Niko sekä Pinja ja Jarno, kun olette rakentaneet TuotekehitysPajan meille opiskelijoille. Lisäksi kiitos mitä parhaimmalle tiimilleni; teidän kanssanne on ollut ilo tehdä hommia.

Aurinkoa ja lämpöä! Tsau!

 

Grand Finale 20.4.2017

Grand Finale on TuotekehitysPajan jännittävin osa. Projektitiimit pääsevät lavalle esittelemään kehittämiään ratkaisuja. Ja yleisönä on kriittinen joukko projektien toimeksiantajia, opiskelijoita, opettajia ja asiantuntijoita. Tuon parempaa paikkaa harjoitella esiintymistä ei opintojen aikana varmaankaan tule.

Tämän vuoden TuotekehitysPajan loppuesitykset olivat kaikesta paineesta huolimatta rentoja ja asiantuntevia. Ohjaavana opettajana lopputulosten näkeminen on aina palkitsevaa. Erityisen hienoa on nähdä projektitiimeissä ja projektitiimiläisissä tapahtunut kehitys.

Finaalissa saadun palautteen perusteella opiskelijat onnistuivat taas ylittämään odotukset. Tästä on hieno jatkaa kohti ensi vuoden TuotekehitysPajaa.

Kiitos projektitiimeille, projektipäälliköille sekä erityisesti Pinjalle ja Jarnolle.

Katso myös kuvat Grand Finalesta täällä.

Esittelyn jälkeen

Olen muutaman päivän myöhässä, mutta ei sen väliä.

Peli on nyt esitelty ja luovutettu Tacticille kokeiluun ja parin viikon sisällä saamme palautteen siitä. Odotamme palautetta innolla! Itse esitys meni hyvin, vaikka vähän kiire tulikin.

Seuraavaksi tehtävälistalla on pakolliset paperityöt ja vertaisarviointi.

Mission accomplished! Tai ainakin melkein.

Noniin!

Eilen työskenneltiin reippaasti projektiraportin parissa ja kiitos aikaansaavan ryhmäni, raportti valmistui suunnitellussa aikataulussa.

Vielä on osalla ryhmää oppimispäiväkirja palauttamatta. Lisäksi pitäisi ryhmän jäsenistä tehdä vertaisarviointi. Tulikivenkatkuista palauteta siis luvassa. No ei, ehkä ruusuja ja ilmapalloja. 🙂

Hienosti me tää haltsataan!