Loading…

TUOTEKEHITYSPAJA

Opiskelija, näytä kyntesi ja auta yhteistyöyrityksiä vastaamalla heidän tarjoamiin haasteisiin. Samalla luot tärkeitä kontakteja yritysmaailmaan ja saat opintoihisi käytännön näkökulmaa sekä kartutat opintopisteitäsi.
Ilmoittaudu mukaan!

Hyvää pyritään tekemään, mutta priimaa pakkaa tulemaan

Susanna, Timo Julkunen ja Markus

Vajaan kuukauden aikana olemme tiimimme kanssa ottaneet hurjia harppauksia eteenpäin. Saimme käsikirjoitettua Koukussa-näytelmään lähes kymmenen jaksoa sisältävän spin-off-sarjan. Päävastuussa kässärin kirjoittamisessa oli projektipäällikkömme Susanna.

Viikolla 14 saimme kuvattua kaiken materiaalin videoita ja julistetta varten. 6.4. Susanna ja Markus kävivät kuvaamassa matskua pariin jaksoon yhdessä vierailevan tähtemme kanssa. Editointia tehdessämme sain itsekin huomata, että sillä kuvauskeikalla ei ainakaan sanattomiksi jääty, ja juttua riitti jos jonkinmoisesta aiheesta. 9.4. kuvasimme koko porukalla Rauman Ravintola Kalliossa sekä Porissa. Saimme kuvattua kaikki loput jaksot sekä aika paljon pilalle menneitä otoksia repeilyineen ja jäätymisineen.

Annamari ja Markus työn touhussa

Minä ja Markus, editointivastaavat, aloitimme videoiden editoinnin 11.4. Tiesin kokemuksesta, että editointi vie TODELLA PALJON aikaa, mutta jälleen kerran sain yllättyä, kun minuutin mittaisen videon editointiin lähes valmiiksi meni neljä tuntia. (Huhhuh!) Seuraavalla kerralla saimme kuitenkin tehtyä suunnilleen samassa ajassa useamman jakson loppusilausta vaille valmiiksi. Tässä huomaamme taitojemme kehittyneen, kun homma alkaa sujua sutjakammin. Kysehän ei siis tosiaankaan ollut siitä, ettemmekö

olisi enää jaksaneet panostaa. Päinvastoin! Me kaksi perfektionistia viilasimme pilkkua oikein uralla ja yritimme keksiä ammattimaisia kikkailuja, värin ja äänen korjauksia jne… Jotkut toteutettiin, mutta ajan puutteen vuoksi karsimme myös villeimpiä ideoita.

Pitää kyllä täysin paikkaansa, että kuvaamaan oppii editoimalla, sillä varsinkin editointivaihe on ollut todella opettavainen. Sen aikana on tullut selväksi, miten tärkeää on tehdä tarpeeksi paljon ottoja, jotta editoidessa on riittävästi käyttökelpoista materiaalia. Kuvakulmien, sommittelujen, lavastusten sekä ihan editoinninkin suhteen olemme saaneet paljon oivalluksia, joita voimme hyödyntää vielä paremmin tulevissa videoprojekteissa. 😉

Vielä on hieman editointia jäljellä, ja Grand Finaleen alle viikko! Hiukan alkaa jo jänskättää! 😀

Pääsiäisterkuin,

Annamari Haanmäki