Loading…

TUOTEKEHITYSPAJA

Opiskelija, näytä kyntesi ja auta yhteistyöyrityksiä vastaamalla heidän tarjoamiin haasteisiin. Samalla luot tärkeitä kontakteja yritysmaailmaan ja saat opintoihisi käytännön näkökulmaa sekä kartutat opintopisteitäsi.
Ilmoittaudu mukaan!

Koeponnistuksia

Olemme päässeet proejktissa siihen vaiheeseen että pääsimme testaamaan antureiden, gsm lähettimen ja käyttöliittymän toimimista yhteen. Kokeilimme kolmea sarjaan kytkettyä sekä kahta erillistä anturia. Kaikki piti olla kunnossa mutta kokeissa kaksi kolmesta sarajaan kytketystä anturista näyttii outoja lukemia. Lämpötila nousi ja laski miten sattui ja tuntui siltä että anturit reagoivat toisiinsa vääristäen tulosta. Myös erillisistä antureista toinen reistaili ja näytti mitä sattuu. Testailimme lämmittämällä ja jäähdyttämällä antureita ja etsimme jostakin vikaa, ilman tulosta. Ensimmäisen testipäivän aika loppui ja melko huolestuneina mietimme onko kytkennöissä sittenkin jotakin vikaa ja päätimme palata asiaan seuraavana päivänä.

photo_2016-03-24_11-18-32koejärjestely

 

 

Seuraavana päivänä oli uusinta testaus ja yllätys yllätys anturit toimivat nätisti. Rami oli ilmeisesti jutellut mukavia testipalikoille :D. Kylmä hiki pyyhittiin otsilta 🙂 ja jatkettiin testiä. Lasillinen kylmää vettä ja tietokoneen jäähdytys ilmavirtaus toimivat eri lämpötilojen testauksen apuna. Nyt anturit reagoivat hienosti ja toisistaan riippumatta lämpötilan muutoksiin. Käyttöliittymä kytkettiin toimintaan ja hienoja graafeja saatiin piirtymään näytölle.

Valtteri oli tehnyt liittymään lisäyksenä pari vaihtoehtoa graafin näytön aikajanaksi. Valtteri ja Rami lisäsivät myös mittausvälin muutoksen eli kahdensuuntaisen kommunikaation ja akun lataustason ja volttimäärän ilmoituksen. Oli kutkuttavan mukavaa seurata lämpötila käyrien piirtymistä kännykän näytölle. Seuraavaksi yritimme mitata virran kulutusta fysiikan labrasta lainatulla kulutus mittarilla. 230 voltin lähdöstä mitattuna virtaa kului lähetys päällä noin 30 mA. Pelkkä muntajan kulutus oli noin 4 mA. GSM lähettimen nukkuma tilassa virtaa kului noin 9mA. Emme päässeet yhteisymmärrykseen mitä näistä virran kulutuksista pitäisi päätellä. Miten ne korreloivat siihen että virta tuleekin suoraan pattereista. Oliko mittauksesta lopulta mitään hyötyä kun se mitattiin 230 voltin lähdöstä. Lopputulemana päätimme että seuraavaksi on aika tehdä pitempi koeponnistus.  Jätämme päiväksi mittauksen raksuttamaan ja katsomme miten pitempi testi toimii. Sen jälkeen testaamme täysillä pattereilla miten pitkään mittaus tuloksia tulee läpi ennekuin patterista loppuu teho. Vasta nämä testit antavat luotettavampaa tietoa järjestelmän todellisesta toimivuudesta ja virrankulutuksesta. Testituloksia siis luvassa jatkossakin. Pysykää kuulolla 🙂

 

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x