Loading…

TUOTEKEHITYSPAJA

Opiskelija, näytä kyntesi ja auta yhteistyöyrityksiä vastaamalla heidän tarjoamiin haasteisiin. Samalla luot tärkeitä kontakteja yritysmaailmaan ja saat opintoihisi käytännön näkökulmaa sekä kartutat opintopisteitäsi.
Ilmoittaudu mukaan!

Lomat tuli ja meni…

No niin, pitkästä aikaa, vähän päivitystä taas projektin etenemisestä:

Edellisen päivityksen mukaiset 433MHz lähettimen kantomatkatestit osoittautuivat erittäinkin onnistuneiksi, saimme testikokoonpanolla dataliikenteen onnistumaan jopa 400m etäisyydelle. Tosin, näköyhteydellä, ilman radioliikennettä häiritseviä esteitä. Mutta tämä on hyvä alku.  Toiset testit tulossa, haasteellisemmissa olosuhteissa, sekä uusituilla radiolinkeillä.

Nykyiset testilaitteet:

IMG_3482 IMG_3483

Tässä oli etäisyyttä 550m, mutta yhteyden laadun kärsiessä, tulosta ei hyväksytty raadin toimesta:

IMG_3500

Toisena haasteena on ollut aurinkosähkön tuottaminen, sen varastointi ja riittävyys. Tähänkin on keksitty yksi ratkaisu, jota olemme testanneet laboratoriossamme viime viikoilla. Käytettävissämme oleva pienoispaneeli tuottaa valmistajan ilmoituksen mukaan 5V/160mA, jonka oletetaan riittävän 18650 mallisen Li-Ion akun varauksen ylläpitämiseen. Paneelin ja akun väliin löytämämme edullinen lataussäädin osoittautui ihan kelvolliseksi keksinnöksi, pienestä koostaan huolimatta:

IMG_3567  IMG_3568

Lataussäädin pitää lähtöjännitteen 5V tuntumassa akun napajännitteen heilahteluista huolimatta (3,3…4,2V).

IMG_3569

Rasitustestissä kytkentää kuormitettiin 10 ohmin vastuksella, jolla saatiin 2,5W (5V/500mA) kuorma.

Lämpötila-anturit (3kpl) on asennettu kupariputken sisään, jolloin antureiden mittauskorkeudet pysyvät vakiona kompostorin sisällön liikkuessa ja eläessä. Kupariputki myöskin tasaa lämpötilaa ihan kivasti.

Ohjelmointipuolelta uutisia sen verran, että olemme saaneet koodattua tietokannan, jonne mittaustuloksia taltioidaan. Tietokantaan liittyvää käyttöliittymää tuunataan parhaillaan, tästä lisää varmasti seuraavissa päivityksissämme.

Olemme olleet yhteydessä toimeksiantajaan, ja tarkoitus on pitää seuraaava palaveri viikon 12 aikana.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x