Loading…

TUOTEKEHITYSPAJA

Opiskelija, näytä kyntesi ja auta yhteistyöyrityksiä vastaamalla heidän tarjoamiin haasteisiin. Samalla luot tärkeitä kontakteja yritysmaailmaan ja saat opintoihisi käytännön näkökulmaa sekä kartutat opintopisteitäsi.
Ilmoittaudu mukaan!

Muovinen juomalasi vanhushuollon käyttöön

Toimeksiantaja: Muottituote Group | muottituote.fi

Projektin tavoitteena oli kehittää muovinen juomalasi vanhushuollon käyttöön. Tuotekehitysprojektissa oli tarpeen huomioida niin vanhusten, hoitohenkilökunnan kuin astiahuollon tarpeet. Tiimin tehtävänä oli tämän jälkeen suunnitella tarvelähtöisesti juomalasi sekä tutustua samalla ruiskuvalun mahdollisuuksiin ja rajoituksiin valittu materiaali huomioiden. Tämän lisäksi ryhmän tuli toteuttaa myös tuotteen kannattavuuslaskelmat. Projektin konkreettisena tuloksena tuotettiin juomalasin 3D-malli, jonka pohjalta saatiin tehtyä myös muovinen 3D-tuloste.

Tiimi koostui kokonaan tuotantotalouden insinööriopiskelijoista. Opiskelijoilla oli kuitenkin hyvin toisiaan täydentävää aiemmin hankittua osaamista – mm. muotoilusta ja sairaanhoidosta.

Projekti opetti tiimiläisille valtavan paljon. Ennen kaikkea tiimi sai tuntumaa työelämään ja oppi projektin ”substanssin” lisäksi tiimityöskentelytaitoja. Projektipäällikölle projekti opetti myös projektin hallintaa ja vastuun ottamista. Projektin kautta oppiminen koettiin motivoivana.