Loading…

TUOTEKEHITYSPAJA

Opiskelija, näytä kyntesi ja auta yhteistyöyrityksiä vastaamalla heidän tarjoamiin haasteisiin. Samalla luot tärkeitä kontakteja yritysmaailmaan ja saat opintoihisi käytännön näkökulmaa sekä kartutat opintopisteitäsi.
Ilmoittaudu mukaan!

Projektin ensiaskeleet – Kick off päivä

Tuotekehityspajan Kick off päivä startattiin aikaisin maanantai aamulla 04.01.2016 jolloin osallistujat kokoontuivat Poriin Tuotekehityspajaa vetävien opettajien kanssa. Moni odotti päivää innolla mutta varmasti myös osittain pelonsekaisin tuntein, koska tietoa tulevasta ei juuri ollut vaan mielessä oli vain iso kasa kysymysmerkkejä.

Päivän alussa saimme tärkeää tietoa käytännön asioista liittyen projektiin sekä tiimissä toimimiseen. Kuulimme hyviä ohjeita kuinka projektin kanssa kannattaa toimia ja nämä ovat varmasti suurena apuna matkamme varrella. Vihdoin koitti myös se aika, että saimme tietää tiimien kokoonpanon; mihin tiimiin kuulumme ja ketkä ovat mukana omassa tiimissämme.

Kun tiimit olivat vihdoin kasassa ja olimme hieman tutustuneet toisiimme niin kirjoitimme tiimisopimuksen jonka ryhmän jokainen jäsen allekirjoitti. Suunnittelimme myös alustavan projektisuunnitelman joka tulee varmasti vielä muuttumaan ajan kuluessa kun projektin vaiheet alkavat paremmin hahmottumaan päässämme ja ajatukset muokkautumaan oikeaan suuntaan projektin suhteen.

Meidän tiimimme

Tiimimme nimi on Make Sense ja se muodostuu neljästä jäsenestä:

Juhani Ruuth: Juhani opiskelee kolmatta vuotta kansainvälistä kauppaa Raumalla. Juhani toimii projektissa projektipäällikkönä ja on suunnannäyttäjä muille tiimin jäsenille sekä toimii projektin keulahahmona.

Zakir Ehsani: Zakir opiskelee ensimmäistä vuotta kansainvälistä kauppaa Raumalla. Zakir on vastuussa visuaalisesta suunnittelusta, tietoteknistä taitoa vaativissa asioissa sekä markkinointiin liittyvissä asioissa.

Ari Katajamäki: Ari opiskelee ensimmäistä vuotta kansainvälistä kauppaa Raumalla. Ari on kiinnostunut markkinoinnista sekä toimii projektin alussa jonkin sortin monitoimimiehenä aloittamalla uransa projektissa haastattelemalla sekä tutkimalla eri kohderyhmien käyttäytymistä rekrytointiprojektissa.

Sonja Iltanen: Eli minä – blogissakirjoittaja opiskelen ensimmäistä vuotta tuotantotaloutta Raumalla. Toimin projektissa viestintäpäällikkönä ja näin ollen olen vastuussa esimerkiksi blogin päivittämisestä sekä erilaisista viestintään liittyvistä asioista. Olen myös kiinnostunut markkinoinnista sekä toimin tiimin sihteerinä.

Olemme keskustelleet alustavasti vastuun jakamisesta, mutta lopullinen työnkuva aukeaa varmasti paremmin projektin edetessä sillä tilanteet tulee muuttumaan vielä varmasti useaan kertaan ja työnkuvat tulevat muuttumaan projektin vaiheiden mukaan.

Tavoitteenamme on kuitenkin toimia yhdessä tekemällä panostamalla hyvään ja saumattomaan yhteistyöhön; kaikki auttavat ja tukevat toisiaan omasta vastuualueestaan huolimatta. Ei siis haittaa vaikka astumme toistemme varpaille, vaan se on enemmänkin suotavaa jotta saamme vietyä projektia yhdessä oikeaan suuntaan toisiamme auttaen ja ohjaten. Meidän pitää toimia yhdessä tiiminä eikä ainoastaan hoitaa sokeasti omia vastuualueitamme vaan katse on suunnattava ennemmänkin projektiin kokonaisuutena jotta saavutamme halutunlaisen lopputuloksen sekä pääsemme tavoitteeseemme.

Opiskelemme kaikki Rauman kampuksella joten kontaktitapaamiset ovat helposti järjestettävissä. Aiomme myös viestiä verkon välityksellä.

Projektimme: Enersense

Enersense yrityksenä

Enersense on vuonna 2005 perustettu resurssienhallintayritys, joka on keskittynyt etsimään sekä arvioimaan toimitusketjuyrityksiä. Se tarjoaa asiakkailleen resursointiratkaisuja ottaen huomioon asiakkaiden projektien vaihtelut. Osa ydinliiketoimintaa on tarjota resursointiratkaisuja vaativille rakennustyömaille ja ydinvoimaloille energia-alalla kaikkialla maailmassa. Yrityksellä on yli seitsemän vuoden kokemus tiiviistä yhteistyöstä isojen ydinvoimaloiden sekä rakennustyömaiden kanssa joista Olkiluoto 3 -ydinvoimala on suurin. Enersensellä on merkittävä kokemus kansainvälisestä uudisrakentamisen projektihallinnasta, jonka ansiosta se pystyy tarjoamaan monipuolisia ja kilpailukykyisiä ratkaisuja kotimaisille sekä ulkomaisille yrityksille. Yritys on kehittänyt omia palveluitaan luomalla oman E-Sense-ohjelmistosovelluksen, jota käyttämällä sekä Enersensen oma väki että asiakkaat voivat hallita sekä valvoa kaikkia resurssejaan.

Yrityksen antama toimeksianto sekä projektin tavoite

Tiimimme tehtävänä on kehittää uudenlainen ajattelutapa rekrytointiin. Pohtia kuinka avoimen työpaikan havainnoiminen olisi helpompaa sekä tehokkaampaa, ja kuinka se löytäisi oikean kohderyhmän parhaiten. Erityisesti avoimen työpaikan kiinnostavuuteen sekä työnhakijan oikeanlaiseen aktivointiin tulee kiinnittää huomiota.

Avainkysymyksiä projektissa on

– Mistä ja miten potentiaaliset osaajat sekä työntekijät löydetään?
– Miten heidät tavoitetaan, ja kuinka saadaan aktivoitua hakemaan työpaikkaa?
– Onko käytössä oleva rekrytointitapa nykypäivää, vai voisiko sitä haastaa ja kehittää jotenkin?
– Olisiko olemassa kokonaan uusi ja tavallisesta poikkeava lähestymistapa rekrytointiin jota kannattaisi lähteä kehittämään?

Projektin toteuttaminen ja tulevaisuuden suunnitelmat

Saimme Kick off päivänä tehtyä alustavan projektisuunnitelman. Projektisuunnitelma on kuitenkin vielä hyvin alkutekijöissä. Positiivista on kuitenkin se, että olemme huomattavasti viisaampia kuin viikko sitten. Uskomme, että kysymysmerkit päässämme alkavat aukeamaan pikku hiljaa projektin edetessä ja ajan kuluessa. Ideoita ja uusia toimintatapoja alkaa varmasti tulemaan ajatuksiimme kun projektin suunnittelu lähtee kunnolla liikenteeseen.

Koska tiimimme jäsenet eivät tunne toisiaan etukäteen, on tärkeää että ryhmän jäsenemme tutustuvat toisiinsa kunnolla jotta projektin eteneminen toimii mahdollisimman sujuvasti ja suunnitelmien mukaisesti. Aiommekin ottaa härkää sarvista jo ensi viikon aikana ja sopia ensimmäinen kontaktitapaamisemme, jossa jatkamme projektin suunnittelua sekä selvitämme paremmin projektin vaiheiden kulkua. Aiomme olla myös yhteydessä toimeksiantajaan ja keskustella hänen kanssaan projektiin liittyvistä asioista.

Kokonaisuutena projektista sekä Kick off päivästä jäi jokaiselle hyvä mieli. Uskon että ensi viikolla saamme aikaiseksi jo syvällisempiä ideoita projektin suhteen, kun jokainen tiimin jäsen on saanut rauhassa miettiä projektiin liittyviä asioita ennen kuin ideoista aletaan keskustelemaan muiden kanssa.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x