Loading…

TUOTEKEHITYSPAJA

Opiskelija, näytä kyntesi ja auta yhteistyöyrityksiä vastaamalla heidän tarjoamiin haasteisiin. Samalla luot tärkeitä kontakteja yritysmaailmaan ja saat opintoihisi käytännön näkökulmaa sekä kartutat opintopisteitäsi.
Ilmoittaudu mukaan!

Vesi-instituutti Wanderin kuulumisia

Noniin nyt on vihdoinkin aika aloittaa Pajablogi-postaukset myös Vesi-instituutti Wanderin toimeksiannon saaneen ryhmän osalta (jo oli aikakin). Projekti on ollut nyt käynnissä jo lähes pari kuukautta, joten käsitelkäämme tuota pitkää ja antoisaa aikaa tässä ensimmäisessä postauksessa.

Projekti tosiaan lähti liikkeelle 5.12. koko Tuotekehityspaja-kurssin yhteisestä kick-off päivästä. Tuona kauniina päivänä tutustuimme projektitiimin kesken toisiimme ja suurella innolla aloimme jo pohtia ratkaisua Wanderin antamaan toimeksiantoon. Tiimimme sai tehtäväksi kehitellä ostoskärryihin uudenlaisen, bakteerivapaan, kahvan. Nykyajan superbakteereja pelkäävää maailmaa ajatellen, toimeksianto tuntui heti alusta alkaen tärkeältä ja ajankohtaiselta. Kick-off päivä rullasi nopeasti pois alta ja yhteishenki tiimin kesken muodostui hyväksi.

Alun inn0ituksen seurauksena lähdettiin heti kick-off päivänä varaamaan tilaa almanakkaan seuraavaa tiimitapaamista varten. Ensimmäiset työtehtävät jaettiinkin tiimiläisten kesken, asioista joita piti seuraavaan tapaamiseen mennessä selvittää. Seuraava tapaamisemme oli juuri ennen joululoman alkua 16.12. Tähän mennessä oltiin opittu jo tiimin toiminnasta se, että kaikille sopivan kokousajan löytäminen on todella haastavaa. Kokouksessa sovittiin projektin seuraavista askeleista ja otettiin yhteyttä mahdollisen ratkaisun kannalta keskeiseen yritykseen yhteistyön toivossa. Joululomalle jäätiin selvästi positiivissa fiiliksissä, koska näkymät projektin suhteen olivat todella mielenkiintoiset.

Aikaa kului ja vuosi vaihtui. Tiimin kesken pidettiin kohtalaisen paljon yhteyttä ja ajettiin projektia eteenpäin ns. ”etätöinä” ilman kokoontumisia. Mahdollisen yhteistyöyrityksen kanssa jatkettiin yhteydenpitoa ja aloitettiin neuvottelut tapaamisesta. Ohessa oltiin yhteydessä myös toimeksiantaja Wanderiin, jonka kanssa sovittiin tapaaminen ennen kuin menisimme tapaamaan mahdollista yhteistyöyritystä.

Seuraavassa postauksessa esittelemme hieman upeaa työryhmäämme ja myöhemmin kerromme myös lisää miten projektiimme suunnitellut seuraavat askeleet ovat edenneet.

 

Terveisin,

Team Wander