Loading…

TUOTEKEHITYSPAJA

Opiskelija, näytä kyntesi ja auta yhteistyöyrityksiä vastaamalla heidän tarjoamiin haasteisiin. Samalla luot tärkeitä kontakteja yritysmaailmaan ja saat opintoihisi käytännön näkökulmaa sekä kartutat opintopisteitäsi.
Ilmoittaudu mukaan!

Viimein pääsimme tapaamaan toimeksiantajan Kokemäelle!

Torstaina 26. tammikuuta auton nokka suuntasi Porista kohti Kokemäkeä ja pääsimme tapaamaan toimeksiantajamme eli Kokemäen kaupungin ja sosiaalipalvelupäällikkö Juhani Johanssonin.

Otimme osaa lasten ja nuorten asiantuntijaryhmän kokoukseen ja pääsimme esittelemään myös oman visiomme tästä projektista sekä kertomaan suunnitelmamme, ja tietysti kysyimme, mitä Kokemäki meiltä toivoo omien ideoidemme lisäksi. Palaverissa oli mukana lisäksemme kymmenkunta ihmistä ja esittelimme heille ajatuksia ja ideoita projektin kulusta.

Meidät ja ajatuksemme otettiin oikein hyvin vastaan ja oli hienoa huomata, kuinka omistautunut Kokemäki on tälle asialle ja he haluavat antaa meille tarvittavan tuen, jotta projekti saadaan vietyä kunnialla loppuun asti.

Tavoitteena projektissa onkin luoda jokin tukipalvelukonsepti ja mahdollisesti mobiilisovellus Kokemäen syrjäytyneille tai syrjäytymisvaarassa oleville. Olemme päätyneet rakentamaan verkkosivun ja suurin tehtävämme onkin luoda sivusto, johon kootaan kaikki palvelut Kokemäen nuorten tarpeisiin. Taustatietoa etsiessä kävi ilmi, että palveluja on olemassa, mutta ne eivät ole helposti löydettävissä ja tästä lähti ajatus sivuun, joka toimii mobiilissa ja vastaa nuorten tarpeita.

Päädyimme ratkaisuun, jossa verkkosivulla on tietoa kaikkia koskettavista asioista, kuten eri koulutusmahdollisuuksista sekä vinkkejä työnhakuun aina mallityöhakemuksesta veroilmoituksen täyttöön. Sivuston kautta on mahdollista myös ottaa yhteyttä ammattilaisiin, jos kokee kaipaavansa neuvoja arjen haasteiden keskelle. Sivusto ei kuitenkaan leimaa vain haasteiden keskellä painivia nuoria vaan koskettaa jokaista.

Vaatii työtä saada kaikki nuoret samojen palvelujen piiriin ja saada kaikki käyttämään verkkosivua, mutta tämän vuoksi haluaisimme, että koulumaailma osallistuisi opastamalla ja tiedottamalla sivun olemassaolosta.

Kuvat unohtuvat aina paikan päällä ollessa… Kuitenkin verkkosivun suunnittelu on vaatinut ideointia, lukuisia teekupillisia ja palavereja, eikä vielä olla edes valmiita. 🙂

Verkkosivun lisäksi, osallistamme nuoria projektiin, kysymme heidän mielipiteitään ja ajatuksiaan, sillä ennen kaikkea tämä on heidän asiansa, ei meidän, vaikka projektia toteutammekin. Nuoret ovatkin etusijalla ja heitä kuunnellaan projektin matkan varrella.

Tietysti tulee paneutua myös teoriapuolen asioihin, ottaa yhteyttä nuorten kanssa toimiviin ihmisiin sekä tukihenkilöihin. Tärkein asia on kuitenkin verkkosivuston rakentaminen. Saakin nähdä mihin suuntaan projekti loppupeleissä kehittyy.

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, kuulumisiin!

-Malviina